Dječji vrtić Bambi

EDUKACIJA – Rana stimulacija osjetila-senzorna integracija

Obavijesti

Odgojiteljica Željka Mikulić pohađa edukaciju u Stručno-razvojnom centru DV Gajnice za provedbu programa „ Rana stimulacija osjetila- senzorna integracija „, edukacija sadrži sedam modula. Odgojiteljica je uspješno odslušala drugi modul.

U prvom modulu  predavanje su održali dr.sc.Goran Krakar i prof.dr.sc. Rea Fulgosi Masnjak uvodeći prisutne u osnovne postavke neuroznanosti i teorije senzorne integracije.

Predstavljen je priručnik „ Spretno i sretno dijete „ autorice Ivane Pajk Kraljević i Ružice Podhraški uz urednicu Anitu Benčec Nikolovski iz izdavačke kuće Alfa. Podršku radu stručno-razvojnom centru svojim prigodnim obraćanjem  sudionicima dale su gđa.Larisa Ott Filipović , voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i gđa. Martina Glasnović , voditeljica Odjela za predškolski odgoj i obrazovanje u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade.

 

U prvom predavanju prof.dr.sc. Edita Slunjski  uvela je sudionike u drugi modul s temom „ Važnost multisenzoričkog okruženja / učenja u vrtiću. Prof.dr.sc. Rea Fulgosi Masnjak održala je predavanje o „ Senzornoj integraciji – pojavnost disfunkcije i povezani poremećaji „ , te prikaz slučaja održale su Mihaela Grubišić , dipl.physioth, bacc.occup.therap., SIAT instruktor, NDT terapeut, MAES terapeut i  odgojiteljica savjetnica Ružica Podhraški.

Ključne riječi:

Zadnje vijesti

Imate pitanja?

Obratite nam se putem telefona ili e-pošte