Dječji vrtić Bambi

Završetak projekta „Vrtić i obitelj prijatelji“

Vrtić i obitelj prijatelji

11. rujna 2023. godine održali smo završnu konferenciju Projekta „Vrtić i obitelj prijatelji.

Tijekom 20 mjeseci u Dječjem vrtiću Bambi Rokovci -Andrijaševci,  provođeno je produljeno radno vrijeme u 2 odgojno – obrazovne skupine, a sve to zahvaljujući projektu „Vrtić i obitelj prijatelji”.

Završna konferencija

Osim što je ovakav princip rada pogodovao mnogim roditeljima, projektom smo stvorili uvjete za zapošljavanje čak šest novih zaposlenika čime je znatno podignuta kvaliteta rada našega vrtića. Efikasnost je postignuta i kontinuiranim sudjelovanjem u edukacijama naših odgojiteljica. Takva sustavna usavršavanja pogodovala su stvaranju novih ideja, osmišljavanju inovativnih centara aktivnosti u odgojno – obrazovnim skupinama te svakodnevnoj realizaciji rada.

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima, opremili smo vrtić inovativnom i naprednom didaktičkom opremom poput svjetlećih stolova, raznih konstruktivnih didaktičkih materijala za kojima djeca pokazuju iznimne interese i vrlo rado ih odabiru kao predmet igre.

Uvođenjem programa za darovitu djecu potaknuli smo razvoj njihovih socijalnih vještina i što je najvažnije, djeca su zadovoljnija u svom okruženju te sposobnija razumjeti drugačije od sebe. Također smo za djecu zainteresiranu za sport i ples uveli inovativne programe sportske radionice te ritmike i plesa koji su tijekom projekta bili besplatni.

S obzirom na to da smo na projektu ostvarili zadane, a i vlastite ciljeve, važnost održivosti programa će se nastaviti te se nadamo ponovnom apliciranju na slične projekte.

Ključne riječi: